Provincie
Brussel
Plaats
Sint-Agatha-Berchem
Realisatiedatum
augustus 2014
Opdrachtgever
MRBC - Brussel Mobiel
Ontwerper
B612 Associates/ T2 Spatialwork London Studiebureau Greisch
Aannemer
De Dender

De herinrichting van het Schweitzerplein doelde er voornamelijk op het plein tot een aangenamere, coherentere en veiligere stek te maken met een uitgesproken ontmoetingsfunctie.

De gehele voetgangerszone werd verhard met betonstraatstenen geplaatst in een driehoekig geometrisch patroon. De uitgewassen en geslepen betonstraatstenen in formaat 30 x 10 x 12 cm gelijken dankzij hun deklaag met natuursteengranulaten zeer sterk op natuursteen. Voor de creatie van het motief werd gekozen voor Breccia, de uitgewassen variant, in diverse grijstinten. Daarentegen werd voor de aflijning van de driehoekige vlakken geopteerd voor de geslepen variant Liscio, en dit in een gebroken witte kleur, passend bij het straatmeubilair, de traptreden en de maatwerk boordsteenelementen. Het resultaat oogt zowel speels als prestigieus.

Producten:

  • Stenen 30 x 10 x 12 cm
  • Afwerking: Liscio
  • Kleur:¬†projectkleur
  • Stenen 30 x 10 x 12 cm
  • Afwerking: Breccia
  • Kleuren: Bianco, Nero & Tagenta A