Provincie
Oost-Vlaanderen
Plaats
Wetteren
Realisatiedatum
september 2012
Opdrachtgever
Gemeente Wetteren
Ontwerper
Landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers (Amsterdam)
Aannemer
Wulteputte Boudewijn

De Warande te Wetteren, een park met indoor sportcentrum, werd volledig heringericht en geherstructureerd. Het masterplan stelde, naast de bouw van een tweede sporthal, de beleving van het gebied als park centraal. Dit om de identiteit van het park als rustpunt en groene long in het centrum van de gemeente te herstellen.

Eén van de belangrijkste paden ontsluit de diverse sportzones in het park en werd aangelegd met tegels in een Liscio uitvoering, wat het geheel een chique uitstraling geeft met natuursteenlook. Dit pad, dat zich als een loper door het park uitstrekt, loopt eveneens door het voorplein van gele asfalt, waar het zorgt voor een contrast in kleur en textuur.

Als bijkomend accent werd met tegels van het formaat 40 x 20 en 20 x 20 een roosjespatroon als een soort van kantkloswerk gevormd.

Producten:

  • Afmetingen: 20 x 20 x8 cm en 40 x 20 x 8 cm
  • Afwerking: Liscio
  • Kleur: Nero