Enkele maanden geleden opende de KU Leuven haar meest milieuvriendelijke studentenresidentie. Studentenresidentie Rega is gevestigd in de voormalige Rega-school te Sint-Maartensdal. Naast een lage energierekening en moderne kamers kunnen de bewoners ook genieten van een ruime binnentuin met uitzicht op de opengelegde Vunt. Hier werd – naar het ontwerp van ontwerpbureau Michel Pauwels - een waterterras gecreëerd dat meteen ook de blikvanger vormt van het project.

Met behulp van op maat gemaakte prefab betonblokken met diverse afmetingen werd een terras in verschillende niveaus gecreëerd. In totaal leverde Stradus Infra hier 189 elementen, waarmee het terras door aannemer Vanhoeyveld werd opgebouwd. Het resultaat is een aangename binnentuin aan het water met zicht op de Vunt, een zijstroom van de Dijle. Dit alles enigszins onverwacht …

Tijdens de werkzaamheden kwam door een verzakking immers onverwacht een deel van de Vunt tevoorschijn. Deze waterloop was verborgen onder de tuin van de oude Rega-school en de overkapping bleek in zeer slechte staat te zijn. Daarom werd beslist om de waterloop open te leggen en toegankelijk te maken vanuit de tuin.

Niet alleen de studenten van residentie Rega kunnen hier de rust en gezelligheid komen opzoeken. De tuin is immers ook toegankelijk voor buurtbewoners.