Eind vorig jaar werden de werken aan de parking van het Wilrijkse Plein afgerond. Deze werken kaderden in het Masterplan Wilrijkse Plein dat het ontwerpbureau Stramien cvba uitwerkte in opdracht van de voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen.  Naast de investeringen in een nieuwe sporthal en –infrastructuur werd de omgeving voorzien van een groene parkrand en tal van loop- en wandelpaden en werd ook de parking volledig heraangelegd. Dit alles werd uitgevoerd door DCA uit Beerse.

Centraal bij de omgevingsaanleg stond toegankelijkheid en duurzaamheid. De wandel- en looppaden, waaronder ook deze voor de hoofdingang van het nieuwe complex, werden ingekleed met parkstenen van Aquaflow. Het betreft een combinatie met twee modellen met een vijfhoekige vorm en een dikte van 8 cm. De tegels werden geproduceerd door Stradus Infra. Met het oog op een optimaal comfort voor voetgangers en andere zwakke weggebruikers ontwierp Stramien met behulp van deze stenen een drempelloos inkomplein. Evert De Baere van Stramien licht de keuze voor de parkstenen als volgt toe: ‘De keuze voor deze stenen werd ingegeven door het losse patroon van deze bestrating. Het voegenspel is richtingloos en benadrukt zo het vrije gebruik van de inkomzone’.

Aansluitend hierop werd - tussen de nieuwe sporthal en de Vogelzanglaan/Jan Van Rijswijcklaan - een parking met een tweehonderdtal parkeerplaatsen voor voertuigen en een honderdtal fietsparkeerplaatsen ontworpen. Naast de voorziening van infiltratiebekkens voor het hemelwater werden de parkeervakken ingericht met behulp van grasbetontegels met lijnmotief in het formaat 30x30x12 cm. Het aandeel voegen van deze grasbetontegels, die in blokverband geplaatst worden, bedraagt 50%. Door de afwisseling van beton- met grasstroken kregen de parkeervakken een leuk lijnenpatroon met groen karakter. Een esthetische én duurzame oplossing dus.